От 1 август 2016 г. сайтът ще бъде затворен. Благодарим Ви, че използвахте услугите на Log.bg!

Равносметка

23 Октомври 2008 / 23:58  |  Автор: Rocco  | 
 Всеки рано или късно се обръща назад и прави една задължителна (много често забравена като важност) равносметка. Тези дни попаднах в един такъв епизод. Не ставаше въпрос за цялостното ми личностно развитие, а по - скоро за тази виртуална част от моето свободно време – блогът ми. Вярвам, всеки блогър е изпитвал такива смесени чувства от ролята на този прозорец към кибер света и присъствието му в живота ни. Чудех се какво ли да пиша, ама сега, как да го пиша, пък дали да го напиша. СТОП! Главата ме заболя от мислене, и без това не ми се напрягат, няколкото грама сиво вешество, което прашасва в черепната ми кухина. Легнах да спя! Говоря за следобедна дрямка. Не ми се беше случвало от много време. Но напрежението си е фактор, каза си тежката дума. След два часа и нещо, бях кокуряк (използваме го за свеж, разбуден, наспан или нещо от сорта ... пловдивски регион). Разходих се по централната улица на Никозия, придърпаха ме в едно заведение за по бира (аз не исках, ама те) и след една бърза, подхранена с бадеми и шам фъстък, се поосъзнах. Излезнах на чист въздух и се заприбирах. Разглеждах аз хората през призмата на бирата, не че ме хвана ама бях гладен, та се замислих, какво изобщо се чудя. Аз обичам да пиша, обичам да си излагам мнението, без някой да го е търсил, че какво по - добре от това да си имам блог. Пиша си аз каквото ме вълнува, оставям все пак впечатления, какъв е човека Р. Чакъров, разбираш и дори хората коментират. Че аз съм имал свободата на словото и публиката в нета и се чудя дали да продължавам, ай, че съм смотан. Не съм имал, а и сега нямам за цел, личното ми кибер кътче да става популярно. То си е за мен. Аз, аз, аз, егоистично нали. НО всъщност НЕ е. Просто си е моето място, което е създадено с тази си цел, да събира мисловния товар на моята скромна личност. А колкото до приятелите и съмишлениците ... това е целта на всеки един вид комуникация, все пак. „Колкото повече, толкова повече“ Мечо Пух. Не обичам да ме критикуват за правописа ми, да знам куца, но аз за това си правя блог а не магистър по филология. Който ме чете, радвам се, който не, право му. А колкото до дразнещите понякога, дребнави коментарчета нека не забравяме, че опцията „изтрий“ само аз я виждам.

"Свободата, Санчо е най – великото благо на таз земя“.


И аз я имам. Айде със здраве!


КОМЕНТАРИ
marsini    24 Октомври 2008 / 08:09  

Ех, Роко
Правописа при много млади е на това ниво, но просто образователната система е била такава. А до това дали те четат, ами да по интересно е от философски разсъжения и препратки. Марги
fen    24 Октомври 2008 / 09:35  


Да, определено минаваш през класическите фази на блогъра.
Колкото до останалото, прав си.Тук е твоето царство.Ти си слуга и господар, какво по-хубаво.В нашето ежедневие е добре да имаш местенце, където да споделяш.Дали те е питал някой или не, няма значение.Това си ти, твоята душа, мисли.....Нямаме време да споделяме всичките си мисли с приятели на четири очи, за това имаме блогове.Давай напред и ще следя следващата ти фаза(тайна е).
Анонимен    24 Октомври 2008 / 12:06  

К.Василев
Да,определено идва момента на равносметката.Ние вървим по-един път на който има един "знак"....може да се определи като небесен.Братле знаеш какво искам да ти кажа,така че наблюдавай за "знака".Равносметката е оценка на нашия житейски опит и един много труден изпит,защото изпитващият е самия ЖИВОТ.Днес нашият общ приятел Пецата ми каза,че му липсват твойте напътствия.Да....хората имат нужда от теб и тжоийте съвети.А ти имаш ли нужда от съвет?Разбира се,всеки има нужда!Аз съм до теб и винаги ще така.Моля се,да ми простят някой хора ( знаеш за кой човек говоря) и сега си направих равносметката за изминалите 2 години.Години на каляване! Успех ти желая приятелю!
Rocco    24 Октомври 2008 / 17:47  

Благодаря ви приятели!

Венци, криеш нещо ти :) да не започна и аз така (сещай се, като кой) да те притеснявам по телефона хахахаха.
Коце радвам се, че виждам и теб, обикалящ инкогнито в моите покой :) Благодаря ти за благите думи.
Марги, нова снимка и име, а :) А за правописа, да така е, но на мен знаеш че, не ми фактор за излагане на позиция в живота.
deisy    24 Октомври 2008 / 19:42  


Незнам кой какво и как мисли,но това,което пишеш много ми харесва,на дъщеря ми също
marsini    24 Октомври 2008 / 21:27  


Ами Роко, не ми оправиха стария блог, нямало проблем, а ти видя че има , един може, друг не може да пише коментари, пък и аз не мога да отговоря даже. И едно момче ми даде тази идея,старото име е заето,направи си ново и започвай. Приятелите ще те познаят. Марги

ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕН
Име: Росен
Фамилия: Чакъров
Пол: Мъж
Град: Пловдив
Възраст: 31
Дата на регистрация: 28 Септември 2008
ЗА МОЯ БЛОГ
Автор: Росен
Дата на създаване: 28 Септември 2008 / 01:26
Категория: Наука, Екология, Любопитно, Здраве, Музика, Лични, Хоби и развлечения,
Прочетен: 260078
Коментари: 209
Последна промяна: 20 Декември 2012 / 22:23